Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Een vijfde minder Afrikaanse olifanten

25 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
olifant_16.jpg
Het aantal Afrikaanse olifanten is tussen 2006 en 2015 met bijna 20 procent gedaald. De gezaghebbende International Union for Conservation of Nature (IUCN) telde nog maar 415.000 olifanten tegenover 500.000 tien jaar geleden.
In sommige landen was de terugloop nog veel groter. Zo zag Tanzania, dat sterk afhankelijk is van inkomsten uit safari's, het aantal olifanten met 60 procent dalen.
De daling wordt volgens het Zwitserse IUCN veroorzaakt door stropers die jagen op de dieren om hun ivoren slagtanden. De handel in ivoor is momenteel onderwerp van discussie. Sommige landen willen de verkoop van ivoor legaliseren, om de waardevolle voorraad ivoor die ze bezitten te gelde te kunnen maken.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.