Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een vaste beverburcht

  •  
27-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bever.jpg
In 1988 werd de bever na een afwezigheid van 162 jaar uitgezet in de Biesbosch . De populatie is sindsdien sterk gegroeid. Bij het aanbreken van de winter zijn de burchten goed zichtbaar, en Vroege Vogels ging kijken.
De Europese bever ( Castor fiber ) is een van grootste knaagdieren. De kop van de bever is stomp en de oren en ogen zijn klein. Zijn poten zijn vrij kort en zijn staart is erg breed. Bij gevaar slaat een bever met zijn staart op het wateroppervlak om andere bevers te waarschuwen. Zijn lichaam is aangepast om goed te kunnen zwemmen. Zijn achterpoten hebben zwemvliezen en zijn neus en oren worden afgesloten bij het zwemmen. Ook in de wang zit een stuk weefsel dat de mond afsluit als de bever onder water knaagt. De meest voorkomende kleur van de bever is rossig bruin. Hoe noordelijker het beestje leeft, hoe donkerder de vacht is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.