Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een stad met 55.000 inwoners

  •  
15-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg loopt van een grote generator naar een stel tijdelijke wc's. "We bouwen in een maand een stad ter grootte van Roermond! Met 55.000 inwoners voor drie dagen."
Het festivalterrein naast Walibi Flevo is uiteraard niet berekend op zoveel tijdelijke bewoners. Dat betekent dat er bijna honderd generatoren tienduizenden liters diesel verstoken. "Daar hebben we de afgelopen jaren al veel vooruitgang geboekt. Door te werken met de stilste of zuinigste apparaten. Door ze handiger in te zetten en op rustige momenten in de nacht gaan ze uit."
De mobiele wc-units worden ook kritisch bekeken: "Het lokale riool kan de enorme stroom niet aan. Dus hebben we een gigantische tijdelijke opvang die 's nachts weer wat geleegd kan worden op de persleiding naar de waterzuivering. maar er pendelen ook continu tankwagens met het vervuilde water naar de zuiveringsinstallatie."
Dat moet slimmer kunnen! Vorig jaar was de eerste proef met 'vliegtuig-wc's' waarin de viezigheid niet met zeven liter water per spoelbeurt wordt weggewerkt, maar met behulp van vacuumzuigen en slechts 1 liter water. De hoeveelheid vloeistof die daardoor moet worden afgevoerd slinkt enorm. Dit jaar is bijna de helft van de wc's vervangen door de vliegtuig-exemplaren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.