Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Een puber van 67 miljoen jaar

8 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuten
mosasaurus_john_jagt
Deze zomer hebben we het in Vroege Vogels niet alleen over de levende natuur, maar besteden we ook aandacht aan oude en dode dieren en planten. We maken een rondje langs Natuurhistorische musea in Nederland. Die hebben vaak heel bijzondere verschijnselen in hun collectie. Zoals het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, waar een heel bijzonder fossiel geprepareerd wordt.

Mosa Lars

Het gaat om Lars, een nog niet volwassen mosasaurus van 67 miljoen jaar oud. De resten van Lars werden gevonden in 2015, in de groeve van de ENCI in Maastricht. Volgens paleontoloog en conservator John Jagt van het Natuurhistorisch Museum levert onderzoek naar dit fossiel een schat aan informatie op. Bijna dagelijks is in het museum te zien hoe de mosasaurus geprepareerd wordt. Achter glas en met videocamera's die je zelf kan bedienen, kijk je letterlijk mee over de rug van de preparateur. 

Meer over:

mosasaurus

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar