Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een op de zes Europese zoogdieren bedreigd

  •  
23-05-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_126195.jpg
Eén op de zes zoogdiersoorten die in Europa voorkomen, wordt bedreigd met uitsterven. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Europese Commissie heeft laten doen door de organisatie voor natuurbehoud IUCN.
Dinsdag werd het rapport van de IUCN in Brussel gepresenteerd. Onder de bedreigde soorten zijn onder meer de bruine beer en de poolvos. Zeezoogdieren staan er nog slechter voor: 22 procent dreigt definitief te verdwijnen.
Het uitsterven van soorten is volgens het rapport meestal het gevolg van een vernietigde leefomgeving, gevolgd door vervuiling en een te hoge vangst.
Landen kunnen echter succes boeken door gerichte maatregelen te nemen. Zo is het aantal Europese bizons door ingrijpen van overheden weer toegenomen, na jaren van achteruitgang. Eurocommissaris Stavros Dimas (Milieu) wees de EU-landen dinsdag op hun belofte de afname van het aantal soorten voor 2010 een halt toe te roepen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.