Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een lach en een traan in de Apenheul

  •  
10-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gorilla_baby.jpg
De Apenheul treurt om het overlijden van gorillababy Lembo'e in de nacht van donderdag op vrijdag. Maar de geboorte van een gezonde gorillababy dezelfde nacht kon het leed wat verzachten. Dat liet de Apenheul vrijdag weten.
Volgens een woordvoerster van het apenpark ging de gezondheid van de 8 maanden oude Lembo'e vorige week plotseling achteruit. Ze dronk bijna niet meer. Op donderdag besloten haar verzorgers het gorillameisje weg te halen bij haar moeder Kisiwa om haar te onderzoeken en te voeden. Het mocht echter niet meer baten en het kleintje overleed dezelfde nacht nog.
Het pasgeboren gorillababy'tje heeft nog geen naam. Ook is nog niet zeker of het een meisje of een jongetje is. Wel is de kleine al samen met moeder Mintha te bewonderen voor het publiek.
Volgens de woordvoerster was Kisiwa vrijdag duidelijk van slag. "Ze reageert erg gespannen en gestresst. Al weten we niet zeker of ze beseft dat haar kindje is overleden. De verzorgers hebben haar moeten verdoven toen ze Lembo'e bij haar weghaalden'', zei de woordvoerster.
Het pasgeboren gorillababy'tje lijkt de treurende Kisiwa echter niet koud te laten. "Ze richt zich duidelijk op de nieuwe baby en treedt heel beschermend op als de oppassers het dierenverblijf betreden'', aldus de voorlichtster.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.