Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een groep foeragerende barmsijsjes

  •  
27-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7603 keer bekeken
  •  

Er zijn op dit moment veel barmsijzen in Nederland te zien! Met tientallen tegelijk zijn deze vogels waar te nemen. Zo filmt Hendrik Timmer in de buurt van Hijken een groep van zo'n tien barmsijsjes die aan het foerageren zijn in afgestorven melde (een plant). Daar hangen nog veel zaden in die de vogels opeten.

Invasie

Na vijf jaar trekt er weer een heuse invasie van zowel kleine als grote barmsijzen door Nederland. Ze zijn met tientallen tegelijk te zien, meestal rondhangend bij berken of elzen. Ze zijn aan de kust maar ook in het midden van Nederland waar te nemen.

De grijzige vogels worden door een gebrek aan zaden in Scandinavië en Rusland deze kant opgedreven en zijn nu in Nederland te bewonderen. Het gaat om in totaal om vele duizenden vogels.

Meer over:

barmsijs, barmsijzen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.