Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een dolfinarium vrij Europa?

  •  
29-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
dolfijn_02.jpg
Naar verwachting zullen vandaag honderden mensen samenkomen in Brussel om dolfijnen een stem te geven. Het wordt een massale oproep aan Europa om een verbod in te voeren op het in gevangenschap houden van dolfijnachtige. Europa zou hiermee gehoor geven aan een opkomende trend waarbij steeds meer landen inzien dat dolfinaria inhumaan zijn en om die reden hun deuren sluiten.
Levenslang
Dolfijnen zijn intelligent, zelfbewust en daardoor gevoelig voor hun leefomstandigheden. Het opsluiten van een dolfijn in een bassin zou je kunnen vergelijken met het levenslang opsluiten van een mens in een badkamer zonder raam.
Onmogelijk
Het Europees Besluit 1999/22/CE gebiedt Europese Lidstaten ervoor te zorgen dat de levensomstandigheden van dieren in gevangenschap zoveel mogelijk die van in het wild levende dieren nabootsen. Dit is onmogelijk voor dolfijnen en walvissen die tientallen tot 100 km per dag afleggen in zee.
Persoonlijkheden
Wetenschappelijk bewijs is inmiddels sterk genoeg om te kunnen zeggen dat dolfijnen daadwerkelijk emoties en persoonlijkheden hebben. Ethisch gezien kun je dan stellen dat het doden en gevangen houden van dolfijnen niet juist is.
Bron: orkacoalitie.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.