Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eén autosticker voor alle milieuzones in EU

24 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Elektrische auto opladen

© Bron: Pixabay

Het Europees Parlement wil onderzoeken of er een uniforme Europese autosticker kan komen voor toegang tot milieuzones in steden. Dat zou een einde kunnen maken aan de huidige wirwar aan toegangseisen voor schone voertuigen in Europese stedelijke milieuzones. Alleen auto’s die voldoen aan de strengste Europese uitstootnormen krijgen het zogenaamde Ultra Low Emission Vehicle label.

Verschillende voorwaarden

Steeds meer steden weren de meest vervuilende voertuigen uit hun centrum, maar ze hanteren vaak andere voorwaarden om zo’n lage-emissiezone binnen te mogen rijden. Aan die chaos hoopt het parlement, met één norm en autosticker voor de hele EU, een einde aan te maken. De Europese Commissie heeft al toegezegd volgend jaar met richtsnoeren voor milieuzones te komen.

Handhaving

Ook wordt een informatie-uitwisselingssysteem onderzocht om de handhaving van de milieuzones beter te organiseren. Nu hebben veel steden problemen met het opsporen van buitenlandse overtreders.
Voor de plannen op initiatief van D66-parlementariers Matthijs van Miltenburg en Gerben-Jan Gerbrandy wordt volgend jaar bijna 1,5 miljoen euro op de begroting vrijgemaakt.
Bron: ANP

Meer over:

uitstoot, milieuzone, eu, auto

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kirsten_dl
kirsten_dl16 nov 2018 - 16:18

Belachelijke maatregel die ingaat tegen onze democratie waarover onze politici zo graag roeptoeteren! Dit is een reinste vorm van racisme tegenover mensen die werkelijk duurzaam autorijden en 28 jaar met een dieselvoertuig blijven rijden welk zowel mechanisch als technisch volledig in orde is. Maar het moet allemaal weer een flink pak geld kosten, uiteraard allemaal met de glimlach betaald door de kuddeschapen die in deze onzin verhaaltjes geloven en geitenwollen sok dragers die helaas dusdanig gehersenspoeld werden door de linkse media dat ze niet meer voor zichzelf kunnen denken en niet beter weten.