Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eekhoorn plaagt gaai | Zelf Geschoten

  •  
20-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3686 keer bekeken
  •  

Deze  gaai denkt te kunnen genieten van een vetbol, maar hij wordt maar niet met rust gelaten door de eekhoorn... hou eens op! Gefilmd door Leida van der Woude in Oisterwijk.

Vogelvoerdieven

Vetbollen, pinda's en zaden zijn erg geliefd in de tuin, en niet alleen bij vogels! Eekhoorns, boommarters, ratten en muizen snoepen ook graag mee. Daar moeten ze soms wel hun best voor doen, aangezien de meeste voedersilo's en vogelhuizen (bewust) op voor hen onhandige plekken hangen. En dan hebben ze ook nog eens een extra beschermkooi. Dan kun je als dief in ongemakkelijke situaties terechtkomen...

Eksters vallen eekhoorn lastig

In deze situatie zijn de rollen omgedraaid en wordt de eekhoorn gepest. En door twee eksters nog wel! Eksters zijn enorm slim. Het zijn één van de weinige dieren die de zogenoemde 'spiegelproef' doorstaan. Deze proef laat zien dat ze een vorm van zelfbewustzijn hebben. Gefilmd door Carol Schutte.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.