Vroege Vogels

Edgar Doncker Prijs voor bedenkers VISwijzer

  •    •  
08-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
MSCkeurmerk_02.jpg
De bedenkers van de VISwijzer, Christien Absil en Esther Luiten, krijgen dit jaar de Edgar Doncker Prijs voor natuurbehoud. Zij hebben de prijs gewonnen voor hun grote bijdrage aan de bescherming van de natuur in de Noordzee. De prijs van 150.000 euro wordt 16 maart uitgereikt in het stadhuis in Haarlem. Dat heeft de Stichting Edgar Doncker Fonds zaterdag bekendgemaakt.
De VISwijzer is een initiatief van Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. In de wijzer staat een overzicht van op duurzaamheid beoordeelde vissoorten. In de verkeerslichtkleuren groen, oranje en rood geeft de wijzer aan welke vissoorten wel of niet verantwoord zijn. De VISwijzer bestaat uit een papieren versie en een uitgebreide online versie op www.goedevis.nl .
De Stichting Edgar Doncker Fonds bestaat sinds 1997, toen haar naamgever en erflater stierf. Zij stelt zich ten doel activiteiten op het gebied van het natuurbehoud in Nederland, het 'waarachtig Nederlandse cultuurgoed' en de kindergeneeskunde te bevorderen.
De prijs wordt jaarlijks toegekend, beurtelings aan mensen die zich op die drie gebieden hebben onderscheiden. Van het bedrag van 150.000 euro moet 125.000 euro worden uitgegeven aan een project dat de prijswinnaar in overleg met de jury en het stichtingsbestuur bepaalt. De rest is vrij besteedbaar.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.