Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Edelhert volgend jaar terug in Brabant

28 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
48b65ae904.jpg

© Fotograaf: kasteelheertje

In het Groene Woud, tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, lopen vanaf volgend jaar weer edelherten. Stichting voor natuurontwikkeling ARK meldt woensdag dat de dieren in het najaar van 2016 worden uitgezet in het gebied. In de tussentijd wordt het gebied klaargemaakt voor de herten.
Herintroductie
De provincie Noord-Brabant stelde in 2013 geld beschikbaar voor de herintroductie van het edelhert in het Groene Woud. De herten komen in het gebied De Scheeken van het Brabants Landschap, tussen Best en Liempde. Het gebied is door een natuurbrug over de snelweg A2 verbonden met het naastgelegen natuurgebied De Mortelen.
Thuis
Het edelhert hoort volgens ARK en Brabants Landschap van oudsher thuis in het gebied. Ze verdwenen doordat hun leefgebied steeds kleiner werd en door de jacht. Edelherten zijn in Nederland ook te vinden op de Veluwe, in de Oostvaardersplassen en in het Weerterbos.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar