Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Edelhert terug in Brabant

  •  
24-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhert_35.jpg
De provincie Noord-Brabant heeft maandag geld beschikbaar gesteld voor de herintroductie van het edelhert in het Groene Woud. Er komen ongeveer 20 edelherten in een gesloten gebied van 250 hectare bij Best en Boxtel.
Gevoelig
De terugkeer van het edelhert ligt gevoelig in de Brabantse politiek. In Provinciale Staten is er tot dusver geen meerderheid voor te vinden. De coalitiepartijden CDA en VVD en oppositiepartij PVV zijn tegen. De PVV rekende uit dat het plan 30.000 euro per hert kost. De partij vindt dat in een tijd van crisis niet uit te leggen.
Thuissoort
Streekraad Het Groene Woud zegt dat het edelhert van nature thuishoort in het gebied en dat er regionaal draagvlak voor is. Bestuurslid Ger van den Oetelaar verwacht dat de eerste edelherten eind volgend jaar terug zijn.
Het edelhert is een van de grootste hertensoorten, die slechts op een paar plaatsen in ons land voorkomt, onder meer op de Veluwe en in Limburg.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.