Vroege Vogels

Ecologische atlas Noordzee

  •  
10-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op 10 oktober neemt Anita Wouters; directeur-generaal van het ministerie van Landbouw,  Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) , het eerste exemplaar van de 'Ecologische Atlas Noordzee ten behoeve van gebiedsbescherming' in ontvangst. Deze uitgave zal worden aangeboden door Prof.Dr. Han Lindeboom (directielid van Wageningen IMARES), tijdens de 10e editie van de Noordzeedagen die op 9 en 10 oktober op de Pier te Scheveningen plaatsvinden.
Tijdens de Noordzeedagen debatteren beleidsmakers, beheerders, onderzoekers en gebruikers van de Noordzee gedurende twee dagen met elkaar over de consequenties en gevolgen van een veranderend klimaat op de Noordzee. 
De Atlas is door Wageningen IMARES gemaakt als vervolg van het project Beschermde Gebieden Noordzee. De atlas is een informatiebron met ruim 200 kaarten van de Noordzee en handelt over de dieren die er leven / foerageren en de gebruiksfuncties in het gebied. De atlas wordt uitgegeven in boekvorm en heeft als doelstelling de informatie beschikbaar te maken voor organisaties die betrokken zijn bij het ontwikkelen van beleid en het beheer van de Noordzee en de gebruikers hiervan.
De atlas is een uniek geïllustreerd boek geworden. Er is in de atlas extra aandacht voor gebieden met bijzondere ecologische waarden en per diersoort is in één opslag te zien welke natuurwaarden in deze gebieden aanwezig zijn die in de toekomst beschermd zouden kunnen worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.