Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

ECN: achterstand in energie-onderzoek

  •  
19-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_148240.jpg
De huidige stand van de techniek is onvoldoende om de hoge doelstellingen van het kabinet rond energie op betaalbare wijze te realiseren. Dit staat in het jaarverslag van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten. Voorzitter Ruud Lubbers van de Raad van Toezicht stelt dat ,,een flinke achterstand bestaat in investeringen in onderzoekfaciliteiten.''
Om de doelstellingen te halen zullen nieuwe technologieën versneld moeten worden gerealiseerd en moet meer kennis worden opgebouwd. Nederland is klein en kan het zich niet veroorloven kennis versnipperd op te bouwen. ECN heeft vorig jaar het initiatief genomen om het onderzoek geheel af te stemmen op dat van drie technische universiteiten. ,,Bij die afstemming is gebleken dat in Nederland het materiaalonderzoek voor nieuwe tweede generatie technologieën sterk achterloopt,'' aldus oud-premier Lubbers.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.