Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dwangsom om lozing pyrazolen

  •  
26-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maas2_JohanEversFoto.jpg
Waterschap Roer en Overmaas legt het bedrijf Sitech een dwangsom van 50.000 euro op wegens een lozing van meer pyrazolen in de Maas dan toegestaan. Het bedrijf loosde vrijdag vanaf industrieterrein Chemelot in Geleen meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van de chemische stof in de Maas. Het waterschap dreigde eerder al dat het een dwangsom zou opleggen als dat zou gebeuren.
Verzuivering
Dat maakte het waterschap maandag bekend. De waterzuivering van Sitech verslikte zich vrijdag in een grote hoeveelheid schoonmaakmiddel, waardoor de afbraak van pyrazolen niet meer goed lukte.
Lozingsnormen
Wat pyrazolen doen met mens en dier is overigens nog niet bekend. Weliswaar zijn er maximale lozingsnormen voor de stof vastgesteld, maar er is volgens het waterschap meer onderzoek nodig naar het eventuele gevaar van deze chemische stof.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.