Duurzame vleesvervanger minder in trek
• 24-10-2012
• leestijd 1 minuten
De verkoop van duurzame vleesvervangers loopt terug, terwijl mensen nog altijd meer besteden aan biologisch en ‘normaal’ vegetarisch vlees. Dat blijkt uit cijfers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen.
Daling
Tussen 2009 en 2010 steeg het bedrag dat er werd uitgegeven aan duurzame vleesvervangers nog, maar sindsdien daalt het. Zo werd er in 2010 nog 6,7 miljoen euro besteed aan deze producten, in 2011 nog maar 6,5 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarlijkse uitgave van de Monitor Duurzaam Voedsel, een onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van met ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie.
Schommeldende cijfers
Tegelijk schommelt de opbrengst van biologische vleesvervangers rond de 7,5 miljoen euro en stijgt de verkoop van de reguliere vleesvervanger: van 55,4 miljoen in 2006 naar 70,6 miljoen in 2011.