Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurzame VARA?

  •  
27-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Anne-Marie_Rakhorst_VARA.jpg
Meestal staat er bij  VARA een uitroepteken - nu even een vraagteken. Vlak voor Duurzame Dinsdag 1 september en Dag van de Duurzaamheid 090909 kijkt Vroege Vogels naar de duurzaamheid van het eigen VARA gebouw. Anne-Marie Rakhorst van Search onderzoekt.
Het VARA-pand op het Media-Park in Hilversum dateert van het jaar 2000, nog vrij nieuw zou je zeggen. Maar als je met duurzaamheidsogen van nu kijkt, haalt een gebouw van nog geen tien jaar dan nog een voldoende?
Een nog belangrijker vraag: waar kan je het best in investeren als je gebouw en inventaris duurzamer wilt maken. Vroege Vogels en Ann-Marie Rakhorst onderzoeken het hele pand, van WC's via kantoortuin tot stookhok. Met natuurlijk als inzet om zelf een goed voorbeeld te geven. Het credo luidt: wees verschillig!
Onderzoekster Rakhorst is niet zo maar gekozen voor dit project. Ooit was zij zakenvrouw van het jaar en sindsdien is zij groener en groener geworden. Als ondernemer (Ingenieursbureau Search heeft 200 werknemers) kiest zij resoluut voor duurzaamheid. Op de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw neemt ze de 62e plaats in - volgens Vroege Vogels niet eens hoog genoeg.
Van deze reportage staat een extra lange versie op de site.
Lees meer over Anne-Marie Rakhorst
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.