Vroege Vogels

Duurzame initiatieven in Duurzame Dinsdagkoffer

  •  
03-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
duurzame_dinsdag.jpg
Dit jaar zijn er ruim 250 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd: ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland. Op Duurzame Dinsdag, 2 september, wordt de koffer met initiatieven overhandigd aan staatssecretaris Wilma Mansveld (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) als vertegenwoordiger van het kabinet.
 
In dialoog met Tweede Kamerleden
Duurzame Dinsdag heeft als doel om naast het stimuleren van duurzame initiatieven uit de samenleving ook aandacht te vragen bij het kabinet voor duurzaamheid. Er was een dialoog met Tweede Kamerleden, initiatiefnemers en het voor Duurzame Dinsdag in het leven geroepen Kabinet van People, Planet en Profit door Duurzaam Overleg Politieke Partijen (DOPP). Hierin gaan zij in dialoog over de ontwikkelingen rond de toekomst van het duurzaam maatschappelijk initiatief.
 
Duurzame lintjes
In de oude zaal van de Tweede Kamer worden ook een aantal Duurzame Lintjes uitgereikt. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is een eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.
 
Duurzame Troonrede
De Duurzame Troonrede wordt dit jaar voor de derde keer uitgesproken door Urgenda directrice Marjan Minnesma, nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100. Hierin geeft zij haar visie op de huidige situatie op het gebied van duurzaamheid, en zet uiteen wat er nodig is om samen een duurzamer Nederland te realiseren.
Bron: IVN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.