Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurzame cacao in chocomel

  •  
17-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chocolade.jpg
De fabrikant van chocomel, FrieslandCampina Benelux, wil dat in 2014 alleen nog duurzame cacao wordt verwerkt in de chocoladedrank.
Nu is tien procent van de cacao die wordt ingekocht voorzien van een certificaat dat aangeeft dat het gaat om een maatschappelijk verantwoorde grondstof, waarbij rekening is gehouden met milieu en arbeidsomstandigheden. Volgens FrieslandCampina is nu nog onvoldoende maatschappelijk verantwoorde cacao beschikbaar om aan alle vraag te voldoen.
De onderneming heeft UTZ Certified in de arm genomen om boeren ertoe te bewegen niet langer bos te kappen en de grond uit te putten voor de cacaoteelt, maar hun te leren hoe ze hun grond op een milieuvriendelijke manier vruchtbaar kunnen houden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.