Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Duurzame Bouwvrouw van 2015

8 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_20151007_163230108_HDR.jpg
Tijdens de Dutch Green Building Week is de Duurzame Bouwvrouw Award 2015 uitgereikt aan Suze Gehem (29) van Stichting Groene Grachten.
Groene Grachten
Het idee voor 'De Groene Grachten' ontstond bij de Duurzaamheidsprofessor Wubbo Ockels en diende als inspiratie voor Suze Gehem om samen met haar zakenpartner Jelle Rademaker Stichting de Groene Grachten op te richten. Hiermee willen zij monumentale panden in Amsterdam en Nederland verduurzamen. Momenteel delen zij hun ervaring en advies via de zogenaamde Groene Menukaart die voor iedereen toegankelijk is. Met deze menukaart kunnen particulieren en bedrijven advies inwinnen over hoe zij hun historische panden kunnen verduurzamen zonder teveel aan het karakter van het pand te veranderen.
Dag van de Duurzaamheid
Op 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid en opent op het dak van het industriele monumentale pand Pakhuis Willem de Zwijger in Amsterdam een speciaal zonnepanelen dak. Dit dak is speciaal ontwikkeld nadat Stichting de Groene Grachten i.s.m. de Gemeente Amsterdam en Stadsherstel een verkiezing hebben uitgeroepen om te bekijken wat de meest innovatieve ideeen waren op het gebied van zonnepanelen voor een monumentaal pand. De winnaar Janszon ontwikkelde matzwarte, dunne film zonnepanelen die om verschillende redenen opvielen en hiermee de laatste innovatie op het gebied van zonnepanelen laten zien.
Vroege Vogels gaat samen met Duurzame Bouwvrouw van 2015, Suze Gehem, het dak op van Pakhuis Willem de Zwijger om deze nieuwe zonnepanelen te bekijken.
.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar