Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Duurzame banen niet in beeld bij jeugd'

  •  
08-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen_jeugd_jongeren.jpg
De opmars van duurzame energie levert Nederland veel banen op, maar dat betekent niet dat jongeren ook graag in die sector willen werken. Dergelijke banen zijn nog amper in beeld bij de jeugd van tegenwoordig, blijkt uit onderzoek in opdracht van de branche.
Bijna de helft van de meer dan 1200 ondervraagde jongeren tussen de 17 en 26 jaar wist geen enkel bedrijf uit de duurzame energiesector te noemen. Slechts 1 procent kon vijf ondernemingen noemen, en dat waren dan alleen energieleveranciers. Ook hield maar een kleine 10 procent van de jongeren bij het maken van hun studiekeuze rekening met een baan op het gebied van duurzame energie.

Genoeg banen

Brancheorganisatie Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en onderzoeksinstituut ECN vinden de resultaten van de studie zorgelijk, omdat het gaat om een belangrijke groeisector. Ze stellen dat er werk aan de winkel is voor bedrijven om het werkveld meer op de kaart te zetten. Onbekend maakt immers onbemind. ,,De vraag is niet of er in de toekomst genoeg banen zijn voor de mensen, maar of er genoeg mensen zijn voor de banen'', aldus NVDE-directeur Olof van der Gaag.
Bron: ANP

Meer over:

banen, duurzaam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.