Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurzaam voedsel steeds meer in trek

  •  
28-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
KOFFIE1.jpg
Consumenten hebben vorig jaar 18 procent meer duurzaam voedsel gekocht dan het jaar daarvoor. Het marktaandeel van dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel steeg van 6 naar 7 procent. Het gaat om minstens 2,6 miljard euro, waarvan ruim 1,1 miljard euro biologische producten.
Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2014, die staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Toename
In onder meer horeca, zorginstellingen en catering (de professionele markt) namen de duurzame producten toe met 74 procent. In supermarkten en speciaalzaken zet de groei van de afgelopen jaren gestaag door.
Goed nieuws
“Dat duurzaam voedsel de toekomst heeft blijkt wel uit de forse groeicijfers”, reageert Dijksma. “Mensen zijn steeds meer bereid geld uit te geven aan een duurzaam en eerlijk product. Dat is goed nieuws voor het milieu en dierenwelzijn. Maar zeker ook voor alle voedselproducenten die willen verduurzamen.”
Koffie
Bij de duurzame producten groeiden vooral koffie (52 procent meer), eieren (40 procent plus) en zuivel en drank (ruim 30 procent). De sectoren vlees (0 procent) en vis (- 4 procent) weken af. Dit komt onder meer omdat er sowieso minder is uitgegeven aan vis en vlees. Ook is er minder vis met een keurmerk gevangen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor