Vroege Vogels

Duurzaam vakantie vieren

  •    •  
03-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SNP_Natuurfoto.jpg
Met je kont aan de Spaanse Costa, een wandeltocht door de Zwitserse Alpen of een vliegreis naar Namibië. Komende week is in Utrecht weer de Vakantiebeurs. Dit jaar is er extra aandacht voor duurzaam toerisme, want is dat is volgens de organisatoren enorm in opkomst. Woensdag krijgen drie grote Nederlandse reisorganisaties, waaronder SNP Natuurreizen, voor het eerst een belangrijk duurzaamheidscertificaat (Travelife).
Keurmerken
Travelife is een van origine Europees duurzaamheidskeurmerk gericht op vakantie-accommodaties en op de sociaal economische aspecten van het vakantieoord. Er wordt onder meer gekeken naar het terugbrengen van energie-, water- en afvalverbruik. Naast travelife bestaan nog meer vakantie gerelateerde keurmerken. Denk aan het Ecolabel, Green Key en de Green Globe. In Nederland is de ANVR, de organisatie van de Nederlandse reisbranche, al jaren bezig om de toeristenbranche te verduurzamen. Zo heeft zij voor alle leden een trainingsprogramma opgesteld.
Groei
Vorig jaar bleek uit een enquête onder Vakantiebeurs bezoekers dat ruim driekwart (77%) bereid is om meer te betalen als een reis duurzaam wordt georganiseerd. De Vakantiebeurs is van woensdag 9 tot zondag 13 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.