Duurzaam dineren kan al in 210 restaurants
• 13-10-2011
• leestijd 2 minuten
Consumenten weten vanaf nu waar zij duurzaam kunnen dineren. Al 210 restaurants hebben een duurzaamheidsprofiel ingevuld op de restaurantwebsite iens.nl. Deze site wil samen met onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en onderzoeksbureau CREM dineren duurzamer maken. Het profiel stimuleert restaurateurs om de klant te informeren over hun duurzame activiteiten.
Biologische gerechten
De restaurants hebben aangegeven of zij bijvoorbeeld biologische gerechten serveren of verschillende portiegroottes aanbieden. Restaurantbezoekers geven hun mening op iens.nl. Ze kunnen een restaurant oproepen om een doggybag aan te bieden, of geven juist complimenten voor het serveren van kraanwater in plaats van bronwater. De gasten kunnen in een tip top 10 op de site ook lezen wat zij zelf kunnen doen om duurzamer te dineren, zoals duurzame vis bestellen.
Betere wereld
Ron van Beek, van restaurant Antichic te Rotterdam, vindt het een goed initiatief: "Wij zijn al erg lang bezig met duurzame producten: zoveel mogelijk biologisch en uit de streek. We vertellen aan tafel aan onze gasten waar het product vandaan komt en waarom wij daar voor kiezen. Met dit initiatief kan ik nog beter aan onze gasten laten zien wat wij doen voor een betere wereld." Restaurant Antichic scoort 69 procent op het duurzaamheidsprofiel. Dat betekent dat het restaurant voor tweederde voldoet aan de gestelde duurzaamheidscriteria.