Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dutch cuisine: 80 procent groente

03-10-2014
leestijd 1 minuten
50 keer bekeken
westlandse_salade.jpg
Het is een nieuwe trend in de Nederlandse keuken: koks koken met 80 procent groente, het liefst streekproducten, en minder en diervriendelijk geproduceerd vlees of vis.
Chef-kok Niven Kunz is zo'n kok die staat voor 80/20. Maar als het even kan het liefst 100% groente. Met zijn Rijswijkse restaurant is hij één van de deelnemers aan de Vegetarische Restaurantweek, georganiseerd door de Vegetariërsbond en Vroege Vogels. Van 6 t/m 16 oktober kunt u in zo'n 80 restaurants verspreid over Nederland voor een vaste prijs kennis maken met een creatief en verrassend 3-, 4-, of soms 5-gangen vegetarisch menu.
De variatie aan deelnemende restaurants is groot: van Italiaans tot Indisch, van groot tot zeer exclusief en van volledig vegetarisch tot gemengd.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Al 100 jaar voor