Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dutch cuisine: 80 procent groente

  •  
03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westlandse_salade.jpg
Het is een nieuwe trend in de Nederlandse keuken: koks koken met 80 procent groente, het liefst streekproducten, en minder en diervriendelijk geproduceerd vlees of vis.
Chef-kok Niven Kunz is zo'n kok die staat voor 80/20. Maar als het even kan het liefst 100% groente. Met zijn Rijswijkse restaurant is hij één van de deelnemers aan de Vegetarische Restaurantweek, georganiseerd door de Vegetariërsbond en Vroege Vogels. Van 6 t/m 16 oktober kunt u in zo'n 80 restaurants verspreid over Nederland voor een vaste prijs kennis maken met een creatief en verrassend 3-, 4-, of soms 5-gangen vegetarisch menu.
De variatie aan deelnemende restaurants is groot: van Italiaans tot Indisch, van groot tot zeer exclusief en van volledig vegetarisch tot gemengd.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor