Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dusk Chorus: het avondconcert

26 apr 2018
  •  
leestijd 1 minuten
zingende roodborst

© Fotograaf: Fozzje

Op 6 mei zal Vroege Vogels opnieuw meedoen met de internationale Dawn Chorus Day om het hoogtepunt van de vogelzang in de ochtend te vieren. Als opmaat dompelen we ons onder in de wegstervende geluiden van de avond.

Verrast door geluiden

"Eigenlijk is het avondconcert een soort omgekeerde 'Dawn Chorus'", zegt geluidenverzamelaar Henk Meeuwsen. "Tegen het vallen van de avond haken er steeds meer zangers af. En de vogels die 's morgens als eerste beginnen, zoals de roodborst en de merel, zijn ook nog eens de soorten die 's avonds als laatste door blijven zingen."
Bij ons avondconcert op de Veluwe worden we ook nog verast door een groep zwijnen. Wanneer de avond helemaal stil lijkt gevallen, verschijnt er een baltsende houtsnip boven onze hoofden.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.