Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizenden schapen omgekomen door noodweer

  •  
27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schaapsneeuw.jpg
Duizenden schapen in Noord-Ierland zijn omgekomen door de hevige kou. Dit meldde de omroepzender BBC dinsdag. Veel schapen en lammeren zijn bedolven geraakt onder metershoge sneeuw. Sommige leven nog.
Reddingshelikopter
Een reddingshelikopter van de Britse luchtmacht is dinsdag naar Belfast gegaan om zo veel mogelijk dieren te helpen voorzien van voedsel en te helpen bij de redding van bedolven schapen.
Verloren
Minister van Landbouw Michelle O'Neill meldde dinsdag dat er een financiële compensatie zal komen voor alle boeren die hun vee hebben verloren. O'Neill liet de BBC weten: ,,Het is noodzakelijk om de boeren te helpen, aangezien wij erg afhankelijk zijn van de productie van hun voedsel en vee.''
Uitzonderlijk
Het is niet duidelijk hoeveel dieren er zijn gestorven door het extreme weer. Volgens de bewoners van Noord-Ierland is de situatie op het platteland vele malen erger dan in 1963, toen de provincie ook kampte met een uitzonderlijk strenge winter.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.