Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizenden mensen bezoeken Sterrenkijkdagen

  •  
26-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sterrenhemel

© bron: Pixabay

Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn dit weekend ruim 10.000 bezoekers afgekomen. Op zo'n zestig locaties verspreid over Nederland kon het publiek terecht voor rondleidingen, workshops, presentaties en natuurlijk om via telescopen naar sterren te kijken. Volgens de organisatie was het overal drukker dan vorige keren. "Deze editie gaat met een goud randje de boeken in. Geweldig dat zoveel mensen interesse hebben getoond."
Heldere hemel
Met heldere avonden en nachten en lichte vorst was de sterrenhemel in een donkere omgeving ook met het blote oog goed te bewonderen. Bezoekers kregen uitleg van medewerkers van de sterrenwachten, waaronder het planetarium in de Amsterdamse dierentuin Artis, het Achterhoeks Planetarium in Toldijk en Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel. Op sommige locaties was het zo druk dat mensen lang moesten wachten.
De sterrenkijkdagen werden voor de 42e keer gehouden en zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.