Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Duizenden mensen bezoeken Sterrenkijkdagen

26 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Sterrenhemel

© bron: Pixabay

Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn dit weekend ruim 10.000 bezoekers afgekomen. Op zo'n zestig locaties verspreid over Nederland kon het publiek terecht voor rondleidingen, workshops, presentaties en natuurlijk om via telescopen naar sterren te kijken. Volgens de organisatie was het overal drukker dan vorige keren. "Deze editie gaat met een goud randje de boeken in. Geweldig dat zoveel mensen interesse hebben getoond."
Heldere hemel
Met heldere avonden en nachten en lichte vorst was de sterrenhemel in een donkere omgeving ook met het blote oog goed te bewonderen. Bezoekers kregen uitleg van medewerkers van de sterrenwachten, waaronder het planetarium in de Amsterdamse dierentuin Artis, het Achterhoeks Planetarium in Toldijk en Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel. Op sommige locaties was het zo druk dat mensen lang moesten wachten.
De sterrenkijkdagen werden voor de 42e keer gehouden en zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS).
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar