Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizenden Groningers aan de voorjaarsschoonmaak

  •  
03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PICT0020_verkleind_01.jpg
Ongeveer drieduizend Groningers steken aankomende maandag de handen uit de mouwen tijdens een grote schoonmaakactie van de stad. Dat meldde de gemeente Groningen vrijdag. De deelnemers aan de gemeentelijke actie Lentekriebels gaan in groepen zwerfvuil opruimen, snoeiafval verwijderen en rommel uit het water vissen.
Volgens de gemeente hebben zich ruim honderd groepen aangemeld. Het gaat daarbij onder anderen om buurtbewoners, studenten, sportverenigingen, geloofsgemeenschappen en scholieren. Ook peuters doen mee aan de voorjaarsschoonmaak. Het kleine grut gaat de omgeving van hun peuterspeelzaal opruimen.
Verschillende gemeentelijke diensten stellen grijpers, vuilniszakken en schepnetten beschikbaar. Ook voor de afvoer van het afval wordt gezorgd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.