Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizenden duurzame woningen in Polder Rijnenburg

  •  
11-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Utrecht.jpg
In de polder Rijnenburg aan de westkant van Utrecht komen zevenduizend woningen. De nieuwe wijk tussen de A12 en de A2 wordt duurzaam en klimaatbestendig ontwikkeld. Dat staat in de structuurvisie voor de ontwikkeling van Rijnenburg die de gemeente Utrecht donderdag presenteerde.
Eerder spraken gemeente en provincie over meer dan 14.000 woningen. Uit onderzoek van de provincie bleek dat dit niet mogelijk is vanwege de extra verkeersdrukte die ontstaat door de komst van de woningen. De discussie over het aantal huizen in Rijnenburg leidde vorig jaar tot een bestuurscrisis in de provincie.
In het nieuwe Rijnenburg staat landelijk wonen centraal. Door de wijk komt geen doorgaande ontsluitingsweg, maar een aaneenschakeling van landelijke wegen. 80 Procent van de huizen is van het duurdere segment. ,,Daarbij moet je denken aan huizen boven de drie ton. De wijk wordt vergelijkbaar met de Heuvelrug aan de oostkant van de stad'', aldus wethouder Harrie Bosch van Wonen en Ruimtelijke Ordening.
De bestaande Nedereindse Plas aan de zuidkant van de wijk wordt ruim drie keer zo groot gemaakt. De bedoeling is om de plas 2,5 kilometer lang te maken zodat er plaats is voor een officiële wedstrijdroeibaan.
Het verkeersonderzoek naar het aantal aansluitingen van de wijk met de snelwegen en omliggende steden is nog niet afgerond. De structuurvisie ligt de komende maanden ter inzage. De eerste paal zou eind 2013 de grond in moeten gaan.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.