Vroege Vogels

Duizend vieze auto's weg uit Amsterdam

  •    •  
12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
De stad Amsterdam is duizend oude en vervuilende auto's kwijt. Sinds 1 oktober vorig jaar hebben duizend autobezitters gebruikgemaakt van de Amsterdamse sloopregeling, maakte de gemeente vrijdag bekend.
Amsterdammers krijgen bovenop de nationale slooppremie een extra bedrag van de gemeente. Wie zijn oude personen- of bestelauto laat slopen en daarvoor een schonere wagen terugkoopt, krijgt in totaal een slooppremie vanaf 1250 euro. De premie kan oplopen tot maximaal 2750 euro.
Amsterdammers die de auto helemaal de deur uitdoen, krijgen een premie die kan oplopen tot 1000 euro. Inmiddels hebben 55 mensen van deze 'Auto de deur uit-premie' gebruikgemaakt. Zij moesten een eventuele parkeervergunning inleveren, waarvoor ze een ov-abonnement van 300 euro terugkregen.
De regelingen blijven gehandhaafd. De gemeente heeft de regelingen ingesteld voor een gezonde, leefbare en bereikbare stad.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.