Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizend opgezette dieren ontdekt in Spaanse hal

  •  
11-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
532 keer bekeken
  •  
opgezet_tijger_pixabay

De Spaanse politie heeft in een enorme loods in de buurt van Valencia een privécollectie van 1090 opgezette dieren ontdekt, waaronder olifanten, neushoorns en ijsberen. Van de collectie behoorden 405 exemplaren tot beschermde diersoorten.

Er waren onder meer cheeta's, luipaarden, leeuwen, lynxen, sneeuwluipaarden en krokodillen, evenals in het wild uitgestorven dieren, zoals de Afrikaanse sabelantilope, of bijna uitgestorven dieren zoals de Bengaalse tijger. De collectie is op de zwarte markt ongeveer 30 miljoen euro waard.

Zeven voetbalvelden

De dieren werden gepresenteerd zoals in een museum, in een hal van zeven voetbalvelden groot. Waarom deze gigantische collectie, met ook 198 slagtanden van olifanten, pas nu is ontdekt is onduidelijk. Tegen de eigenaar is een onderzoek gestart wegens smokkel en overtreding van wetten voor de bescherming van bedreigde diersoorten. De eigenaar, een bekende ondernemer uit Valencia, zei dat hij de meeste dieren van zijn vader had geërfd, melden Spaanse media.

Bron: ANP

Meer over:

spanje
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Sita1998
Sita199811 apr. 2022 - 12:38

Nutteloos tijdverdrijf, waarom zoekt die man geen nuttige hobby?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.