Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizenden kinderen planten honderdduizenden bomen op Boomfeestdag

10-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
bomen planten boom_unsplash

© Unsplash

Duizenden kinderen uit meer dan vierhonderd Nederlandse gemeenten planten woensdag honderdduizenden bomen op de Nationale Boomfeestdag. De stichting die de dag organiseert, wil kinderen uit groep 6 meer leren over bomen en de natuur.

Prinses Irenebos

Prinses Irene zal met haar kinderen en kleinkinderen in de gastgemeente Alphen aan den Rijn de dag openen in het naar haar vernoemde Prinses Irenebos. Samen met basisschoolkinderen plant zij daar een populier. Dit bos is aan haar opgedragen als dank voor haar inzet voor de natuur, meldt de organisatie.

Traditioneel wordt de Boomfeestdag gehouden in maart, maar het evenement werd het uitgesteld in verband met de coronapandemie. Sinds de eerste Boomfeestdag in 1957 zijn er ruim 10 miljoen bomen geplant op deze dag.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.