Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duizend dode vissen gevonden

  •  
27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inundatiekanaal.jpg
In een stukje kanaal in Raamsdonk (Noord-Brabant) zijn ruim 1000 duizend dode vissen gevonden. Dat meldde Waterschap Brabantse Delta woensdag. Waar de dieren zo plotseling aan zijn gestorven, is nog niet bekend.
Kanaalweg
De vissen drijven voornamelijk in het Zuidafwateringskanaal, in het deel parallel aan de Kanaalweg. Ook in de sloot ten zuiden van de zogeheten Halve Zolenlijn, de spoorlijn naar Den Bosch, zijn de dode vissen gevonden.
Kleine schepnetten
Waterschap Brabantse Delta heeft de pompgemalen stilgezet om verspreiding van de kadavers tegen te gaan en doet onderzoek. Medewerkers van het waterschap zijn woensdag zeker tot zonsondergang bezig om de dode vissen uit het water te scheppen met kleine schepnetten. Mocht het nodig zijn, dan gaan ze donderdag na zonsopgang weer verder.
Inmiddels zijn ook weer levende vissen in het water gezien, wat een goed teken is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.