Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitsland stopt met kernenergie

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
radioactief_03.jpg
Uiterlijk in 2022 moeten de zeventien Duitse kerncentrales zijn gesloten. Dat heeft de 'zwart-gele' regeringscoalitie na ongeveer twaalf uur onderhandelen besloten. Dat berichtte het Duitse persbureau DPA in de nacht van zondag op maandag, op basis van regeringsbronnen.
De meeste reactors zullen al in 2021 worden gesloten, maar om eventuele problemen met energie op te vangen blijven er drie nog een jaar langer open.
De bondsregering had vorig jaar nog besloten de nucleaire complexen langer open te houden, maar op dat besluit is veel kritiek gekomen. De onvrede groeide na de aanhoudende problemen bij de Japanse kerncentrale Fukushima I. De Groenen, fel tegenstander van kernenergie, zijn in de peilingen nagenoeg de grootste partij van het land.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.