Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitsland neemt energiebeleid op de schop

  •  
31-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektriciteitsmast.jpg
Duitsland gaat zijn energievoorziening rigoureus hervormen en stopt als eerste industriële grootmacht met kernenergie. ,,Een heel nieuwe architectuur is nodig'', aldus bondskanselier Angela Merkel maandag.
De Duitsers willen niet alleen uiterlijk 2022 af van kernenergie, maar gaan ook het stroomverbruik verminderen en meer gebruikmaken van alternatieve energiebronnen.
Merkel nam maandag een rapport van de ethische commissie voor kernenergie in ontvangst. Het rapport wordt een leidraad voor de regering. De commissie wil het stroomverbruik in 2020 met 10 procent hebben teruggebracht, terwijl het aandeel alternatieve energie tegen die tijd moet zijn gestegen tot 35 procent. Het aantal centrales dat draait op fossiele brandstoffen wordt uitgebreid, net als het stroomnet.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.