Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitse wolvenpopulatie blijft groeien

  •  
23-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf

© Fotograaf: raymonidas

Ondanks drukke wegen en jagers gaat het goed met de wolf in Duitsland. De populatie blijft groeien. Inmiddels leven er zestig roedels, dertien meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van de federale dienst natuurbescherming (BfN) en het wolvenonderzoeksbureau (DBBW) die woensdag zijn gepresenteerd in Berlijn.

Roedels

Het gaat om ongeveer 150 volwassen dieren, waaronder dertien paartjes en drie honkvast solitaire wolven. De welpen zijn niet meegenomen in de telling omdat die vaak jong sterven en zich nog niet kunnen voortplanten. De grootte van de roedels is onder meer vastgesteld door te kijken naar uitwerpselen, sporen en beelden van fotovallen.
De meeste wolven komen voor in de deelstaten Brandenburg en Saksen, maar de dieren zijn nu ook gezien in Beieren en in het aan Nederland grenzende Nedersaksen.

Comeback

De wolf was in Duitsland uitgestorven, maar is sinds 2000 weer terug in het land. Sindsdien groeit de populatie gestaag.  De meeste slachtoffers vallen in het verkeer. Van de tweehonderd wolven die sinds 2000 dood zijn aangetroffen, waren er 140 aangereden. Verontrustend is dat er ook 26 zijn afgeschoten. 
Bron: ANP, NOS

Meer over:

wolf, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.