Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitse uitvinder: "Mijn biobrandstof is niet gemaakt van dode katten"

  •  
15-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_128335.jpg
Een Duitse uitvinder, Christian Koch, claimt dat hij een nieuwe biobrandstof heeft ontwikkeld die auto's laat lopen op een mengsel van organische afvalstoffen. Hij gelooft dat dit het antwoord kan zijn op de steeds hoger wordende kosten die het huidige rijden met zich meebrengt.
In een eerder verschenen artikel in een Duitse krant staat echter vermeld dat onder deze organische grondstoffen ook de stoffelijke overschotten van katten wordt verstaan. Dit wordt echter door de uitvinder met kracht ontkend: "Ik gebruik papier, textiel en afval voor mijn brandstof. Het is complete onzin om te geloven dat ik hier ook dode katten voor zou gebruiken. Er kan hooguit een verdwaalde pad in de mix zijn gesprongen".
Bild deed dinsdag verslag van de uitvinding met de kop: "Duitse uitvinder maakt brandstof van katten - voor een volle tank heeft hij er ongeveer 20 nodig". Dit werd bij monde van een woordvoerder later genuanceerd tot een "theorie".
KDV500 - de biobrandstof - kan volgens Koch worden geproduceerd tegen een bedrag van 23 eurocent de liter.
Bron: Planet Ark
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.