Vroege Vogels

Duitse rechtbank vernietigt vergunning vliegveld Niederrhein

  •  
03-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_139785.jpg
De rechtbank in het Duitse Münster heeft dinsdag de vergunning vernietigd van het vlakbij het Limburgse Bergen gelegen vliegveld Niederrhein.
Dat betekent niet dat het vliegveld nu gesloten is, liet de regioregering in Düsseldorf direct daarop weten. De rechtbank in Münster stelt in haar uitspraak de gemeente Bergen in het gelijk, die de vergunning had aangevochten. Düsseldorf, de vergunningverlener, gaat in hoger beroep. Hangende dat beroep mag het vliegveld open blijven.
Oorspronkelijk was Niederrhein een militair vliegveld. Het 600 hectare grote gebied werd in 2001 opgekocht door Nederlandse investeerders om er een burgervliegveld van te maken. Nog datzelfde jaar gaf Düsseldorf daartoe een vergunning af, waartegen onder meer Bergen bezwaar maakte.
De rechtbank vindt dat de afgegeven vergunning aan alle kanten rammelt en dus niet ,,gerepareerd'' kan worden. Zo oordeelt de rechtbank dat er te weinig rekening is gehouden met de (geluids-)overlast voor de omgeving. Verder constateert de rechtbank dat niet behoorlijk is onderzocht wat de gevolgen voor het milieu zijn van zo'n vliegveld.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.