Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitse man vergist zich in wolven

  •  
10-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Wolven_peterbliek.jpg

© Fotograaf: peterbliek

De Duitse politie, de bergwacht en het Rode Kruis rukten vorige week in het zuiden van Duitsland uit voor een 25-jarige man die het noodnummer had gebeld. Hij was in paniek in een boom geklommen, omdat hij naar eigen zeggen werd bedreigd door een roedel wolven.

Hongerige wolven
De man was een wandeling gaan maken in een nationaal park en had de afstand verkeerd ingeschat. Daarom had hij 's avonds maar zijn tent opgezet. Plotseling werd hij opgeschrikt door geschud aan de buitenkant van zijn tent, waarna hij gehijg hoorde en meerdere weglopende dieren. De jongeman sprintte uit zijn tent en klom in een boom. In het donker zag hij oplichtende ogen in het maanlicht en veronderstelde dat hij werd bedreigt door een roedel hongerige wolven.
Dassensporen
Vanuit de boom belde de doodsbange man het alarmnummer met zijn mobiele telefoon. Het Rode Kruis, de Bergwacht en de politie rukten uit en bevrijdden hem. De man bleef ongedeerd. De politie stelde het beheer van het nationale park op de hoogte van het voorval, die de volgende dag onderzoek deed op de locatie. Zij stelden vast dat de sporen duidelijk van dassen afkomstig waren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.