Vroege Vogels

Duitse kerken willen meer vogels in kerktorens

  •  
12-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_195933.jpg
In de kerktorens in Duitsland moet meer ruimte komen voor torenvalken, uilen, vleermuizen en andere bedreigde gevleugelde diersoorten. Dat is het doel van de actie 'leefruimte in kerktorens', waarin de natuurbeschermingsorganisatie NABU en de twee grote kerken in Duitsland samenwerken. Zij roepen de plaatselijke kerken op in hun torens ruimte voor nesten te maken.
Volgens de NABU leven in Duitsland ongeveer 50.000 van de 350.000 torenvalkpaartjes van Europa. Ongeveer tweederde daarvan nestelt in kerktorens. De laatste jaren is echter de ruimte daarvoor in de torens verminderd, mede om duiven tegen te houden.
Ook de uilen en vleermuizen vinden er steeds minder nestruimte.
De parochies en gemeenten van de Rooms-Katholieke Kerk en de Evangelische Kerk in Duitsland beheren samen bijna 55.000 kerktorens. Vele weten niet dat zij een heel praktische bijdrage aan de bescherming van natuur en milieu kunnen leveren, zei de voorzitter van de adviescommissie voor de klokken in Duitsland, Kurt Kramer, dinsdag bij de presentatie van 'leefruimte in kerktorens'.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.