NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Duitse jogger gewond door wolf

13 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
wolf_44.jpg
Een wolf heeft een jogger in Duitsland licht verwond. Dat zou al op eerste kerstdag zijn gebeurd in een bos bij Gartow, tussen Berlijn en Hamburg. Het verhaal kwam woensdag naar buiten. Het zou het eerste letsel bij een mens zijn sinds wolven terugkeerden naar Duitsland, rond de eeuwwisseling.
Twee spelende welpjes
De man was diep in het bos aan het joggen. Omdat hij een koptelefoon ophad, merkte hij niet dat hij in de buurt van twee welpjes kwam. Plotseling voelde hij dat een wolf zijn hand aanraakte. ,,De man trok zijn hand weg. Die kwam in contact met een tand van de wolf, waardoor een snee in de duim ontstond'', zegt een wolvendeskundige. Door te roepen, te schoppen en met takken te zwaaien, joeg hij de wolven weg. De jogger had de indruk dat de wolven met hem wilden spelen, hij had niet de indruk dat hij werd aangevallen.
Geen honden
De kans is klein dat het om honden ging. Het signalement van de welpen komt overeen met een paar jongen die vorig jaar werden geboren. Bovendien gebeurde het op een plek in het bos waar geen loslopende honden komen.
Duitsland telt ongeveer vierhonderd wilde wolven. Een daarvan banjerde afgelopen zomer door Drenthe en Groningen. 
Bekijk hier onze tv-reportage over wolven  en de radioreportage 'De wolf is welkom, maar...'
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.