Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duitse ambassadeur neemt zonnebokaal in ontvangst

  •  
20-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
zon_63.jpg
Morgen neemt de ambassadeur van Duitsland, de heer Heinz-Peter Behr,  de zonnebokaal in ontvangst uit handen van Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu.  Met de bokaal zet Natuur & Milieu de Europese kampioen zonne-energie voluit in de zon, want Duitsland produceert per hoofd van de bevolking 54 keer zoveel zonnestroom als Nederland. Op deze Dag van de Zon roept Natuur & Milieu Nederlanders op serieus werk te maken van zonne-energie. Zodat Nederland uiteindelijk deze wedstrijd van Duitsland gaat winnen.
Veel zonnepanelen in Duitsland
In Duitsland leveren zonnepanelen in totaal 4% van de stroom. In Nederland is dat nog minder dan een tiende procent, om precies te zijn 0,05%. Natuur & Milieu schat dat in Nederland enkele tienduizenden huishoudens zonnepanelen op het dak hebben, tegenover enkele miljoenen huishoudens in Duitsland.

Inhaalrace

Met haar inkoopactie Zon Zoekt Dak heeft Natuur & Milieu begin dit jaar de eerste spurt van de inhaalrace  ingezet. Inmiddels hebben ruim 1400 mensen meer dan 11.000 zonnepanelen besteld.  De verwachting is dat na 2 juli het aantal bestellingen bij Zon Zoekt Dak weer flink zal stijgen omdat dan de nieuwe subsidieregeling opent. Deze regeling uit het lente-akkoord beschouwt Natuur & Milieu als een succesvolle afronding van haar petitie voor de verlaging van BTW op zonne-energie die door ruim 20.000 mensen werd getekend. De nieuwe subsidieregeling is goed voor zeker 75.000 huishoudens.
Megawatt
Op de Dag van de Zon liggen op ruim vierhonderd daken duizenden zonnepanelen via Zon Zoekt Dak en  stevent Zon Zoekt Dag af op de eerste Megawatt die rond 1 juli daadwerkelijk geïnstalleerd wordt. Op de Nederlandse daken ligt op dit moment voor 100 Megawatt aan zonnepanelen.
Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu: ‘Alleen al dankzij Zon Zoekt Dak is er dit jaar een groei van ongeveer 5% aan zonnepanelen in Nederland. Met steun van de nieuwe subsidieregeling moeten we in Nederland toch zeker een verdubbeling van het aantal panelen kunnen halen.’
Bron: Natuur&Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.