Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Duits afscheid kernenergie kost 1,7 biljoen'

  •  
18-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie_nucliair_kernaf.jpg
Het besluit van de Duitse regering om te stoppen met kernenergie kan het land tussen nu en 2030 1,7 biljoen euro (1700 miljard) kosten. Dat stelde bestuurslid Michael Süss van technologieconcern Siemens dinsdag in een vraaggesprek met persbureau Reuters. Siemens bouwde alle 17 kerncentrales in Duitsland.
De geschatte kosten zijn gelijk aan twee derde van het Duitse bruto binnenlands product in 2011. De raming stoelt op een overschakeling naar en enorme groei van duurzame energie. Als gas de voornaamste energiebron wordt, vallen de kosten volgens Süss wat lager uit, maar bedraagt de rekening nog altijd 1,4 biljoen euro.
Bij het opstellen van de raming ging Süss onder meer uit van de kosten voor energiebedrijven om duurzame energie in te kopen, investeringen in distributie en onderhoud en technologieën om de duurzame energie en CO2 op te slaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.