Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duinen en Mensen: Texel

  •  
17-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
duinen_en_mensen_texel_voorkant_luchtfoto_klein.png
Wist je dat de slufter op Texel helemaal geen ‘pure natuur’ is, maar eigenlijk gewoon een mislukte polder? En dat het dorpje Den Hoorn niet eens zo lang geleden aan de zuidkust van het eiland lag?
Bij de uitgeverij Natuurmedia is onlangs het derde deel verschenen van de serie Duinen en Mensen. Onder redactie van Rolf Roos bogen verschillende auteurs zich over de natuur en vooral ook over de cultuur van de Texelse duinen.
Veldcolleges  
Bij het boek hoort ook een serie veldcolleges door hoofdredacteur en uitgever Rolf Roos. Rode draad in de serie ‘Veldcolleges’ is tevens de ruggengraat van ons duin: het kalkgehalte van de kust, die in West-Europa twee gezichten geeft. Een kalkarme regio tussen Egmond en het Kattegat en een kalkrijke regio van Bergen aan Zee tot diep in Frankrijk. Volg de Noord-Hollandse overgangszone tussen deze twee regio’s en zie de plantengroei veranderen.
Meer informatie over boek en de veldcolleges staat hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.