Vroege Vogels

Dubbel broedsucces zeearend Vogeleiland

  •    •  
23-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
bb79807c4c.jpg

© Fotograaf: mseuters

Op het Vogeleiland in het Zwarte Meer zijn dit voorjaar twee jongen van de zeearend uit hun ei gekropen. Dubbel feest dus! Vorige week vrijdag hebben boswachters van Natuurmonumenten en gespecialiseerde roofvogelringers de jongen voorzien van een kleurring. Hiermee zijn ze overal en altijd te herkennen.
Individueel herkenbaar
De twee jonge zeearenden van het Vogeleiland zijn nu herkenbaar aan een zwarte aluminium ring met witte letters AV 10 en AV 11. Vogelaars kunnen deze ringen met een verrekijker of telescoop aflezen en doorgeven. Dit is van belang om inzicht te krijgen in de verspreiding en de leefwijze van de zeearend in Nederland.
Overvloed
Tijdens het ringwerk is meteen het nest bekeken op prooiresten. Boswachter Ruben Kluit: ”De jongen hebben het goed! Naast een forse snoek en brasem lagen er resten van 7 meerkoeten, 4 futen, 2 krakeenden en een haas. Niet gek dus dat het ene jong meer dan 4 kilo en het andere jong bijna 5 kilo woog”.
Lees meer op Naturetoday
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.