Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Druk gezet op eigenaar verdronken paarden'

  •  
03-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
Paarden.jpg
Eigenaar Piet Lootsma van de paarden van het paardendrama bij Marrum in 2006 zegt dat hij onder druk is gezet door landeigenaar It Fryske Gea. In de Leeuwarder Courant zegt hij woensdag dat hij moest verklaren dat de paarden voor de stormvloed veilig waren opgesloten op een hooggelegen stuk land.
Boeren die in de buurt van Marrum wonen en Lootsma zelf zeggen nu dat de dieren nooit op het bijna 5 meter hoge punt zijn geweest, maar dat ze op een lager gedeelte stonden. 20 paarden verdronken door het hoge water.
Verantwoordelijk
Directeur Ultsje Hosper van It Fryske Gea zegt in hetzelfde bericht dat hij niet wil reageren op Lootsma's woorden. Volgens Hosper was Lootsma zelf verantwoordelijk voor zijn vee.
Kunstwerk
Donderdag is het precies vijf jaar geleden dat ongeveer 200 paarden gered werden. Er wordt dan een kunstwerk onthuld van kunstenaar Machiel Braaksma aan de voet van de zeedijk bij Marrum.
Bron: ANP
Foto: famsmeenk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.