Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dromedarissen 'bijbelse plaag' in Australië

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dromedaris.jpg
De autoriteiten in Australië laten in de komende week een kudde van circa zesduizend wilde kamelen afmaken. Als gevolg van de extreme droogte hebben de dieren hun toevlucht gezocht tot een afgelegen dorp, waar ze enorme overlast veroorzaken voor de mensen die daar wonen.
Een aantal inwoners van Docker River durft hun huizen soms niet te verlaten uit angst voor de viervoeters, zo meldde een lokale functionaris. De dromedarissen hebben waterleidingen vernield in hun zoektocht naar water. ,,Dit is een plaag van bijbelse proporties die verwoestingen veroorzaakt in een droog en kwestbaar gebied'', aldus Luke Bowen, de voorzitter van een belangenorganisatie van veehouders.
De autoriteiten willen de dieren in de komende dagen met helikopters circa 15 kilometer de woestijn in drijven. Daar worden ze afgemaakt.
Australië telt naar schatting een miljoen wilde dromedarissen. De dieren werden rond 1900 naar het continent gebracht, om daar te fungeren als transportmiddel.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.