Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drieteenstrandloper pelt garnaal | Zelf Geschoten

  •  
22-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
660 keer bekeken
  •  

Deze drieteenstrandloper heeft een garnaal gevangen en weet die vakkundig te pellen. Maar er zijn kapers op de kust! De strandloper moet er gauw vandoor met zijn snack. Gefilmd door Ingrid Elshout op Ameland.

Langs de vloedlijn

De drieteenstrandloper zie je vaak op het strand, waar hij in groepjes naar voedsel zoekt en gauw wegrent voor aanspoelende golven. Deze vogel verschilt van andere strandlopers omdat hij zijn achterteen mist, en dus drie tenen heeft. 

Drieteenstrandloper

Drieteenstrandloper

© Rob Buiter

Dieet

De drieteenstrandloper eet onder andere garnalen en schelpdieren maar ook wormen, insecten en kleine krabbetjes. Door te prikken en boren met zijn snavel in de grond, sprokkelt hij zijn maaltijd bij elkaar.

Strandloper neemt zoutwaterbad

"Nu de wind een beetje is gaan liggen op Texel beginnen de drieteenstrandlopers meteen weer wat actiever te worden", schreef filmer Renzo van den Akker. Hij filmpje het vogeltje tijdens een uitgebreid zoutwaterbad. Mooi om in slow motion te zien hoe de druppels van zijn verenpak glijden!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.